Casa Molleone ligt vlakbij het historische stadje Cagli. Vanuit hier zijn verder prachtige steden als Gubbio, Urbino, Jesi, Perugia, Assisi en truffelstad Acqualagna te bezoeken. De Adriatische kust is in ongeveer 30 minuten te bereiken (Fano-Pesaro). Om te zwemmen heeft Cagli echter ook twee mooie rivieren,  Bosso en Burano, met helder bergwater als in een natuurlijk zwembad. 
 
Le Marche (Marken)  is een nog ongerept gebied met middeleeuwse stadjes gelegen tussen de Apennijnen en de Adriatische zee in Midden-Italië. De heuvels zijn er glooiend met wijn- en olijfgaarden, zonnebloem- en graanvelden en lenen zich uitstekend voor het maken van wandel-, fiets- en paardrijtochten. Aan de kust liggen uitgestrekte zandstranden, idyllische baaien en authentieke vissers/badplaatsen.

Cagli
Dit kleine historische stadje was een belangrijke post aan de Via Flaminia, een van de oudste Romeinse wegen in Europa. Bekijk de fresco van de Madonna geschilderd door Giovanni Santi in de San Domenico kerk (er wordt gezegd dat de engel links op het schilderij is gemaakt door zijn beroemde zoon Rafaël).
Het fantastisch gerestaureerde theater is zeker een bezoek waard. U kunt natuurlijk ook door de middeleeuwse straatjes wandelen of lekker een cappuccino drinken op een van de terrasjes op de Piazza Matteotti. Een mooie plek om het Italiaanse dagelijkse leven te bekijken.
 
De schoonheid van Cagli is ook voor een deel  te danken aan de prachtige ligging. Een mooie autorit van ongeveer 10 km vanaf Cagli brengt u naar de Monte Petrano (1108 m) of via Frontone naar de Monte Catria (1700 m). Hier vindt u een prachtige natuur en adembenemende uitzichten.  

Bereikbaarheid
Het enige internationale vliegveld van Le Marche is Ancona, bijvoorbeeld Ryanair vliegt van Weeze naar Ancona. Daarna is het ongeveer een uur rijden naar Molleone. Een andere luchthaven in de buurt van Le Marche is Rimini. Overige opties zijn vluchten naar Bologna en Rome in combinatie met auto of trein. Bologna - Molleone: 2 uur. Rome - Molleone: 3 uur.
  
Bekijk hier foto's van de omgeving.

Zie ook uitstapjes in Le Marche.