Urbino, Jesi, Frasassi
Veel steden in Le Marche hebben hun authentieke karakter behouden. Vooral de middeleeuwse stad Urbino is een echte aanrader. En prachtige plaatsen als Jesi (bekend vanwege de productie van de Verdicchio wijn) en de druipsteengrotten van Frasassi zijn ook zeker een bezoek waard. Gubbio, Perugia en Assisi in Umbria zijn middels een mooie route door de Apennijnen te bereiken.
 
Acqualagna
Acqualagna  (10 minuten rijden vanaf Cagli) heeft 4.400 inwoners en ruim 30 restaurants. Dit heeft te maken met het feit dat Acqualagna bekend staat als een van de truffelhoofdsteden van Italië. In vrijwel elk restaurant, gedurende het gehele jaar, kunt u gerechten bestellen waar de verschillende soorten truffel in verwerkt worden. Elke herfst vindt in Acqualagna een internationale truffelbeurs plaats waar behalve truffels ook wijn en andere producten uit Le Marche kunnen worden geproefd en gekocht.
 
Furlo kloof
Vlakbij Acqualagna ligt de Furlo Kloof. Een overweldigende kalkstenen kloof waar de Candigliano doorheen kronkelt en uitkomt in de Metauro rivier. In de bergen van deze kloof zijn vele mountainbike- en wandelroutes die vanwege de schitterende uitzichten het klimmen zeker waard zijn.
 
Fano
Via de autostrada is de kustplaats Fano in ruim een half uur te bereiken. Behalve de stranden, zijn ook de vele uitstekende visrestaurants en de historische binnenstad de moeite waard om te bezoeken.

Pesaro
Aan de Adriatische kust ligt Pesaro, een badplaats met zandstranden, typische blauwe strandhuisjes en de geboorteplaats van Rossini (1792 1868), de beroemde componist van opera’s als De barbier van Sevilla en Willem Tell. Zijn geboortehuis is een museum in de hoofdstraat, De Viale Rossini, en in het Teatro Rossini vindt elk jaar in augustus het Rossini-operafestival plaats.

Fonte Avellana
Het prachtige klooster, gebouwd in 1035, vindt u op 700 meter hoogte van de berg Monte Catria. Fonte Avellana is ongeveer een half uur rijden vanaf Casa Molleone. 
 
Urbino
Deze prachtige stad staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en is slechts een half uur rijden vanaf Cagli.
In het midden van de vijftiende eeuw zorgde Hertog Federico Da Montefeltro ervoor dat de beroemdste architecten en schilders in Urbino kwamen werken. Montefeltro wilde la città ideale (de ideale stad) stichten, geheel naar goddelijk model. Het voornaamste gebouw is het Palazzo Ducale, een van de vroege hoogtepunten van Italiaanse renaissancebouwkunst. Nu te bezoeken als kunstmuseum waar onder meer de meesterwerken "la Flagellazione di Cristo" van Piero della Francesca en "la Muta" van Raffaello te bewonderen zijn. De Via Rafaello is vernoemd naar de beroemdste inwoner van wie het geboortehuis, Casa di Raffaello, nog te bezichtigen is.
 
Het stadsbeeld van Urbino is middeleeuws, met ommuring en vele renaissancebouwwerken. Een leuk detail is dat Urbino een van de oudste universiteiten van Italië binnen haar muren heeft. Hierdoor bruist de stad van jonge enthousiaste mensen en heeft tegelijkertijd ook nog de originele sfeer met de oude mannetjes die op de pleinen met elkaar staan te praten.

Elk jaar in augustus vullen dansers, muzikanten, artiesten en kunstenaars de straten van Urbino tijdens het Festa del Duca. Dit alles wordt gedaan om het leven tijdens de middeleeuwen en de Renaissance weer op te roepen. Bekijk de originele kostuums en proef eten gemaakt volgens authentieke Renaissance recepten.