Huis Casa Molleone

 
Het hoofdhuis heeft een totale woonoppervlakte van 450 m2. Wat het huis zo bijzonder maakt, is de uitzonderlijk mooie ligging en de stijlvolle manier waarop het is gerestaureerd, met oog voor detail. De oude, oorspronkelijke materialen zijn hergebruikt in combinatie met kleurrijke, moderne en zelfs industriële elementen. 
 
Rondleiding
Bij de hoofdingang bevindt zich een hal met rechts een grote (pizza)oven en links twee deurtjes naar een eetkamer/tuinkamer. Na de voordeur komt u in de gang, direct rechts is een deur naar een slaapkamer en rechtdoor komt u uit in het hart van het huis: de keuken. Deze is ontworpen door een binnenhuisarchitect met onder meer een aanrecht van natuursteen en een grote vaste eettafel gemaakt uit een eikenhouten balk. In de keuken bevindt zich een deur naar een badkamer (muren: stucco veneziano) met wastafel, douche en toilet, en een deur naar een slaapkamer.
 
Keuken Casa Molleone
Keuken

Vanuit de keuken is een doorgang naar de patio. Deze patio is half overdekt met links een raam en de mogelijkheid voor een eettafel. Daarnaast is een deur naar de ruime en lichte woonkamer met vloerverwarming. Aan de linkerkant van de patio bevinden zich twee deuren naar een grote badkamer (muren: stucco veneziano) met ligbad, wastafel, douche, toilet en ruime ingebouwde kledingkast, en een kamer die momenteel als logeerkamer wordt gebruikt. Er is tevens een doorgang binnen tussen de woonkamer, badkamer en logeerkamer. In de logeerkamer is een trap en een vide gemaakt van matglas. Bovenaan op de vide is de hele wand bedekt met een walnoothouten boekenkast en links daarvan is een glazen deur naar het dakterras. Vanaf het dakterras heeft u een prachtig uitzicht rondom, vooral tijdens de zonsondergang is dit een mooie plek om een glas wijn te drinken.
 
Patio Casa Molleone
Het overdekte deel van de patio. Links de deur naar de keuken en rechts naar de woonkamer.

Terug naar de half overdekte patio. Vanuit hier gaat een trap naar beneden. Beneden op de patio bevindt zich aan de rechterkant een groot ovaalvormig raam en links daarvan een glazen deur naar een grote ruimte die momenteel fungeert als kantoor en sportruimte. Dit waren vroeger de koeienstallen. Rechts is kantoorruimte, de middelste ruimte is een sportkamer en de grootste ruimte aan de achterkant is een kantoor met openslaande deuren naar de tuin. Hier is tevens een houtkachel ingebouwd die een boiler verwarmt (1500 liter) waarmee in de winter de gehele rechterkant van het huis wordt verwarmd. 
 
Woonkamer Casa Molleone
Woonkamer
 
Beneden op de patio is tevens een deur met een doorgang naar de tuin. Naar links bevindt zich een deur naar een grote cantina/opslagruimte, daarnaast een washok (aansluiting wasmachine/droger, wasbak, toilet en een douche), en rechts daarvan nog een hok dat momenteel dienst doet als opslag voor tuingereedschap. Vanuit de patio naar rechts is nog een limonaia/kas, om de hoek aan de zijkant van het huis bevindt zich de boiler (capaciteit 1500 liter), de houtopslag en nog een opslagruimte. 
 
Bovenaan de 1e oprit bevindt zich een garage en daarnaast het 'waterhuis'. Hier wordt de gehele waterhuishouding geregeld. Casa Molleone beschikt over eigen waterbronnen en tevens wordt het regenwater opgevangen wat onder meer wordt gebruikt voor het doorspoelen van de toiletten. 
Inhoud cisterne drinkwater: 18.000 liter
Inhoud cisterne regenwater: 12.000 liter
 
Foto's van het huis
 
Tuin en grondstuk